Cinnamomun verum, cinnamomun zeylandicum, cinnamomun cassia Brasilien, Kina, Egypten, Indien, Indonesien, Laos, Malaysia, Myanmar, Sri Lanka, Taiwan, Thailand, Vietnam

Kanel - bark - smagen er sød og nøddeagtig, kanelsmagen er ret gennemtrængende - også hvis kanel blandes med andre krydderier.

 Der forhandles to slags kanel. Den fine ceylonkanel, kaldet ægte kanel, og den kinesiske kanel der har en skarpere og stærkere smag. Ceylonkanel er tynd bark, der er rullet sammen, mens kinesisk kanel er grove og tykke stykker af bark. Fås hel og stødt. Bruges til grød, bagværk, gløgg, frugt- og æbledesserter, is m.m. I kødretter inspireret af det kinesiske og afrikanske køkken.

Billederne der ses her er af den kinesiske kanel, cinnamomun cassia, der har et højere mængde af kumarin som er et aromastof men også et giftstof. Husk at følge Fødevareministeriets anbefaling for den daglige indtag af kanel. Kumarin kan undgås ved at benytte sig af ægte kanel, cinnamomun verum/cinnamomun zeylancicum.