Omregning af forskellige mål  til vægt og omvendt til brug i madlavning.

Vægt og mål

Mel og gryn 

Produkt 1 dl til g 1 spsk til g
hvedemel 60 g 10 g
kartoffelmel 70 g 12 g
majsstivelse 50 g 8 g
fuldkornshvedemel 60-65 g  
grahamsmel 60 g  
rugmel 50-60 g  
sigtemel 55-55 g  
kokosmel 35 g 6 g
havregryn 30 g 13 g
hirseflager 35 g  
hvedeklid 25 g  
havreklid 50 g  
boghvede 80 g  
ris, langkornede 80 g 14 g
ris, rundkornede 90 g  
perlebyg, perlerug 70 g  
bulgur 65 g  
rasp 40-45 g  

Sukker

Produkt 1 dl til g 1 spsk til g
stødt melis 85 g 15 g
flormelis 50 g 8 g
farin 60 g 10 g

 Salt

Produkt 1 dl til g 1 spsk til g
fint 120 g 20 g
groft 100 g 18 g

Æg

1 stort æg (str. L) vejer ca. 63-73 g

Produkt 1 dl til stk
æggeblommer ca. 5 stk
æggehvider ca. 3 stk

Fedtstof

Produkt 1 dl til g 1 spsk til g
olie 90 g

14 g

tsk = 4 g

Andet

Produkt 1 dl til g 1 spsk til g
kakao 45 g 7 g
mandler 50 g  
rosiner ca. 50 g  
valnøddekerner ca. 40 g  
hasselnøddekerner ca. 60 g  
bønner, brune, hvide 80 g  
kikærter 80 g  
ærter, gule, flækkede 85 g  

forkorterlser

 g gram
kg kilogram (kilo)
ml milliliter
cl centiliter
dl deciliter
L liter
spsk

spiseske

tsk teske
knsp knivspids
bl blade
ds dåse
bdt bundt
stk stykke(r)
C-temp. centrumstemperatur