16 - 24 pers. 2 t. 4 t. 2

Suppe lavet på hønsesuppe med krabbekød og hvide asparges.  Denne udgave indeholder også champignon, snebævresvamp og vagtelæg anrettet med sort peber og koriander.

Noter

Det kan være en fordel at koge kyllingen dagen før med løg, gulerødder og pastinakker da det tager et par timer at koge.

Vejledning

Suppen bliver serveret som forret til specielle lejligheder og højtider som f.eks. fødselsdage og bryllupper. Rettens navn betyder bogstaveligt asparges og krabbesuppe. Măng (tây) betyder vestlig bambus(skud) på vietnamesisk. Bambusskud hedder măng og bliver bl.a brugt til en suppe med kylling og bambusskud eller wok retter.

Der er forskellige måder at lave suppen på men helt essentielt vil den indeholde asparges, krabbekød, hønsesuppe, æggehvider, majsstivelse/kartoffelstivelse. I denne opskrift som kommer fra mor er der også snebævresvampe, champignoner og vagtelæg i. Der bliver tilsat en smule sukker i suppen men ellers bliver den naturligt sødet af gulerødder, løg og pastinakker.

  1. Kog kylling i vand med  gulerødder, pastinakker og løg i ca. 3 timer til kyllingen er kogt.
  2. Tages kyllingen ud og læg det til afkølning inden kødet bliver pillet af benene.
  3. Pil kødet, riv det i strimler og sæt til side. Har du for meget kød kan du bruge kødet til f.eks. At lave vietnamesisk kyllingesalat med hvidkål (spidskål kan også bruges)
  4. Pastinakker, gulerødder og løg fjernes før de resterende ingredienser tilføjes og fjernes først når pastinakkerne er helt kogte så al smagen er blevet trukket ud af dem.
  5. Sæt snebævresvampe i blød i vand (læs evt vejledning) og hvis du ønsker at svampene bliver mere hvide så tilsæt en smule lagereddike. Når svampene er blevet bløde skal roden fjernes (den hårde knold) og svampene klippes eller skæres i mindre stykker.
  6. Optø surimi og riv i strimler.
  7. Ca. 30 minutter før servering drænes champignon og asparges for vand.
  8. Tag en skål og bland kartoffelmel og koldt vand sammen. Sørg for at der ikke er klumper i blandingen og hæld lidt af gangen i suppen efter hvor tyk man ønsker suppen. Suppen har den perfekte konsistens  når den ikke er helt vandet men blevet en smule “cremet”.
  9. Tilføj det strimlede kylling, svampene, surimi, champignon og asparges til suppen.
  10. I en skål blandes æggehviderne sammen og hældes i gryden mens der bliver rørt rundt i den.
  11. Smag suppen til med salt, peber, sukker og grøntsagskrydderi. Suppen skal have en mild smag.
  12. Kog vagtelæggene efter anvisningen og pil dem efterfølgende.
  13. Vagtelæggene lægges i suppen kort før servering.
  14. Suppen serveres oftest i en stor skål på bordet pyntet med koriander og sort peber og alle har deres egen suppeskål hvor suppen kan hældes i med en suppeøse.
  15. Sørg for at alle har en blanding af det hele så der er: surimi, champignon, snebævresvampe, asparges og et vagtelæg. Pynt med koriander og peber.
  16. Stil en skål med hakket koriander og et peberkværn på bordet så man selv kan smage til.

Bemærk at retten entens kan serveres som forret eller som en hovedret.

Suppe klar til servering.

Suppe klar til servering.

Pyntet med koriander og peber.

Pyntet med koriander og peber.

Skefuld suppe med champignon, snebævresvamp, surimi og koriander.

Skefuld suppe med champignon, snebævresvamp, surimi og koriander.

Tip

Man kan sagtens bruge majsmel som erstatning for kartoffelmel, bare der er stivelse i. Det samme er gældende for om man vælger at bruge friske asparges og champignoner eller på dåse/glas.