6 - 8 personer 45 min. 25 min. 1

Frisk og let vietnamesisk salat med kogt kyllingestrimler, hvidkål og gulerødder, der serveres som forret.

Denne opskrift er ikke 1:1 med kilden anvendt til opskriften, da mine forældre bl.a. plejer at sylte gulerødderne og hvidkålen. Der er heller ikke rødkål i, da mine forældre heller ikke plejer at gøre dette, men der er tomater i. I hendes opskrift tilføjer hun saucen direkte i salaten, men jeg foretrækker selv at hælde den mængde af sauce jeg selv foretrækker, når jeg spiser salaten. 

Noter

Husk at lade løgene stå længe nok, for at være sikker på at den stærke løg smag ikke længere er kraftig.

Vejledning

Rejechips og peanuts kan med fordel laves i forvejen eller mens hvidkål og gulerødder ligger i sylten.

sylte

  1. Skær løget ud i fine skiver med et mandolinjern og stil til side i en skål med koldt vand.
  2. Skræl gulerødderne (og skær dem i halve på det lange led) 
  3. Skær dem ud i tynde skiver med mandolinjernet på det lange led.
  4. Skær gulerødderne i fine strimler (julienne) og stil til side i en røreskål.
  5. Brug mandolinjernet til at skære hvidkålen i tynde strimler og læg dem i skålen sammen med gulerødderne.
  6. I en ny skål, bland eddike med sukker indtil sukkeret er opløst.
  7. Hæld sylte blandingen op i skålen med gulerods- og hvidkålsblandingen. Hæld vandet op, bland det godt sammen og stil til side.

salat

Det er også muligt at bruge spidskål i stedet for hvidkål. 

  1. Kog vand i en gryde, når vandet koger så tilføj kyllingen og en smule salt. Koges indtil kyllingen er færdig, i ca. 20 min.
  2. Tomaterne skæres i tynde skiver og stilles til side.
  3. Når kyllingen er færdig, skal den køle af og pilles til strimler.
  4. Skyl den vietnamesiske koriander og brug en salatslynge til at komme af med overskydende vand
  5. Skær korianderen groft og stil til side.
  6. Dræn sylten fra gulerods- og hvidkålsblandingen. Brug hænderne til at klemme overskydende væske. Et viskestykke kan også bruges.
  7. Hæld vandet fra løgene og brug evt. salatslyngen.
  8. Tag en stor skål og bland alle ingredienserne til salaten. Gulerødder, hvidkål, kylling, løg, tomater og vietnamesisk koriander. Gem lidt koriander til pynt sammen med jordnødder.

goi ga dad

ristede peanuts

Se opskrift på: ristede jordnødder

sauce

  1. Finhak hvidløg og chili til saucen.
  2. Bland sukker med fiskesaucen indtil sukkeret er opløst.
  3. Tilsæt limesaften, derefter hvidløg og chili. Stil til side.

Rejechips

Se opskrift på: rejechips.

shrimp chips bird view

Bland hvidkål og gulerødderne i en stor skål med sylten.

Bland hvidkål og gulerødderne i en stor skål med sylten.

Sørg for at de alle er dækket til.

Sørg for at de alle er dækket til.

Revet kylling.

Revet kylling.

Alle ingredienserne (gulerødder, hvidkål, løg, vietnamesisk koriander og kylling) blandet sammen efter sylten er hældt fra.

Alle ingredienserne (gulerødder, hvidkål, løg, vietnamesisk koriander og kylling) blandet sammen efter sylten er hældt fra.

Færdig blandet salat med ristede jordnødder og tomat.

Færdig blandet salat med ristede jordnødder og tomat.

Salaten kan også serveres uden tomater.

Salaten kan også serveres uden tomater.

Fiskesauce, sukker, lime, chili og og hvidløg er de eneste ingredienser til saucen.

Fiskesauce, sukker, lime, chili og og hvidløg er de eneste ingredienser til saucen.

Evt. udlad chili og hvidløg til dem der ikke vil have det i.

Evt. udlad chili og hvidløg til dem der ikke vil have det i.

Færdigblandet sauce.

Færdigblandet sauce.

Tip

Spis salaten til jasminris i stedet for rejechips.