2-4 pers 5 min 10 min 1

Nem og lækker opskrift på stegte ris med røde hotdog pølser, æg, majs og ærter.

Vejledning

  1.  Varm en gryde eller pande op på høj varme og steg pølserne i et par minutter når den er varm.
  2. Tag efterfølgende pølserne af og  tilsæt neutral madlavningsolie i gryden.
  3. Klæk æggene i en skål og evt pisk dem sammen.
  4. Når olien er varmet op så hæl æggemassen i gryden og bliv ved med at blande, som hvis man lavede en omelette. 
  5. Sørg for at der bedre er store og mindre stykker af æg i og det hele ikke bliver til en stor omelette.
  6. Er æggene klar, så læg æggene til side i gryden og hæld mere olie i.
  7. Tilføj risene og bland det godt sammen i et par minutter.
  8. Sluk for varmen og tilføj de sidste ingredienser: majs, ærter og pølser og bland godt sammen.
  9. Smag til med salt, sukker og peber.
  10. Lad det hele blive stegt sammen på eftervarmen og server straks med Maggi/soja sauce til.

En hurtig og nem ret på stegte ris hvor indhold nemt kan udskiftes med andre ingredienser. Det smager godt med både pølser (røde hotdog pølser, kinesiske pølser) og rejer (grønlandske rejer, tørrede rejer).  

Far og mor har ofte lavet retten til morgenmad i forbindelse med at der måske har været rester af ris eller pølser fra dagen før. 

Det er selvfølgelig helt op til jer om I vil bruge friske majs og ærter, majs på dåse, baby majs eller frosne majs og ærter. Jeg plejer at bruge frosne majs og ærter fordi der altid plejer at være noget i fryserne og man nemmere kan justere hvor meget man gerne vil have i retten. 

Tip

De smager også godt med rejer i!

Kilde(r)

  • Mor
  • Far