6 - 8 personer 10 min 10 min 1

Vietnamesisk dyppe sauce lavet på fiskesauce og er en universal sauce der anvendes til mange forskellige vietnamesiske retter. Saucen kan bruges til sommerruller/friske forårsruller, risnudelsalater, grillet kød der spises med ris, banh hoi m.m.

Noter

Ifølge mor skal chili og hvidløg altid ligges i kort før servering, så de flyder i overfladen, fordi det ser pænest ud. 

Vejledning

  1. Til fiskedyppesaucen skal vand og sukker blandes sammen i en skål eller marmeladeglasset, indtil sukkeret er opløst.
  2. Tilsæt lime og fiskesauce.
  3. Smag på saucen.
  4. Hvis den mangler mere smag, så balancer den ved at tilføje lidt ekstra lime, fiskesauce eller sukker efter behov. Evt. tilsæt mere vand hvis saucen er for kraftig.
  5. Husk kun at tilføje lidt mere af gangen, da den hurtigt kan blive for kraftig.
  6. Hvidløg og chili hakkes fint og blances til sidst i saucen. Al hvidløg og chili skal ikke bruges, så tilføj lidt af gangen og tilpas den.

Hvis man ikke er så vild med hvidløg eller chili kan det også udlades helt, men det smager helt klart bedre med en smule end ingenting. 

Tip

Man kan også bruge hvid lagereddike, som erstatning for lime, men man skal være meget forsigtig med mængden!