Vejledning
- Start med at blanchere kraftbenene, ved at koge vand op i en gryden evt. ved hjælp af en elkedel så det går hurtigere.
- Hæld vandet fra og fjern kødet fra gryden over i et dørslag.
- Hæld vandet i gryden og vent til den koger.
- Når vandet koger, så læg kraftbenene i.
- Skræl gulerødderne og ser dem i ca. 3-4 cm stykker og fjern skrællet fra løgene.
- Fjern skum løbende som det kommer.
- Læg gulerødder, løg og citrongræs, ingefær og lad den simre i 2 timer. Tilføj sukker og salt.
- Sluk for gryden og lad den stå i et par timer eller natten over.
- Skyl salaten og krydderurterne.
- Lime skæres i både og løg skæres i tynde skiver.
- Tilføj: stjerneanis, nelliker, kardemomme, sort kardemomme, kanel, fennel frø, koriander frø, (bo kho krydderi).
- Skær oksekødet ud i tynde skiver og læg til side til anretningen. Hvis kødet er for tykt til at blive kogt ved serveringen kan det koges ved at lægge nogle stykker i en suppeøse/hulske og lægge den i gryden og tage den ud igen når kødet er kogt.
- Lad den koge 1 time og sluk efterfølgende for gryden
- Tænd for gryden ca. 15 - 30 minutter før serveringen og husk at koge nudlerne.
Der findes mange typer af pho med oksekød afhængigt af hvad for noget kød man gerne vil have i. Den vi primært ser på restauranterne i Danmark er phở med stykker af tyndskåret oksekød og oksekødsboller.
I Vietnam har man oftest restauranter der specialiserer sig i en bestemt ret og sælger forskelligt tilbehør til samme ret. Her er eksempler på typer af phở bò man kan få (i Vietnam):
- phở bò tái (culotte)
- phở bò thập cẩm (blandet)
- phở bò viên (oksekødsboller)
- phở bò nạm (flanksteak)
- phở bò gân (tendons)
- phở bò dặc biệt (special blandet)