4-8 pers. 1 t. 30 m. 2

Vietnamesisk fiskesuppe med tomater, ananas og tamarind. Retten kræver meget at man smager den til fordi ingredienserne kan variere i smag.

Noter

Der er mange ting som skal tilføjes opskriften, så der er meget forberedelsestid.

Vejledning

  1.  Gør ananasen klar.
  2. Skær tomater ud i både.
  3. Kog nudler eller ris 
  4. Tænd for gryden og lad vandet koge 
  5. Gør i mellemtiden fisken klar.
  6. Skær elefantører, okra og chili (+ evt. hvidkål).
  7. Finhak hvidløg.
  8. Skyld de resterende grøntsager (under grønt pynt) og finhak dem. Lægges i en skål for sig.
  9. Når vand koger, så læg tomater og ananas i med kandis. 
  10. Lad det koge i ca. 5 min. og smag til med fiskesauce. 
  11. Tag en smule tamarind over i en skål, der blødgøres med kogende vand fra gryden. Sørg for at røre og mase/presse det for at få smagen ud af tamarinden.
  12. Læg lidt af det blødgjort tamarind i gryden og smag til løbende.
  13. Gentag dette (10+11) indtil der er en god balance af sødt, surt og salt efter smag.
  14. Sluk eller skru ned for varmen, hvis suppen ikke serveres med det samme. 

Kort før servering (ca. 30 min før)

  1. Skru op for varmen igen, så suppen koger (hvis den ikke allerede gør)
  2. Tilføj okra, bønnespirer, og bac ha til suppen. 
  3. Tænd for panden og hæld  lidt olie i når den er varm.
  4. Steg hvidløgene i olien, indtil det begynder at dufte og sluk for panden. Pas på de ikke får for meget og får en brændt smag/lugt. Læg hvidløgsolien  til side og tilføjes retten kort før servering.
  5. Når gryden er klar lægges fiskene i suppen i til de er kogte (ca 10-15 min)  og skru  evt ned for varmen. 
  6. Gør chili og fiskesauce klar, 1 skål til hver person 
  7. Serveres retten med ris anrettes maden i en stor serveringsskål med og pynte med de finhakkede grøntsager.
  8. Serveres den med nudler, anrettes nudlerne i skålen og pyntes med de finhakkede grøntsager og suppen hældes over.
  9. Alternativt, kan man godt lægge det grønne pynt direkte ned i suppen, men smagen er bedst når de er friske og lægges ned til retten lige inden servering.
  10. Flyt fisken over på serveringstallerkenen med fisk til deling.

 

Retten kan serveres med ris eller risnudler, nogle kan foretrække risnudler hvis de ikke kan lide at få "soggy" ris.  

Hvis man ikke får brugt alle grøntsagerne, kan de fryses ned og skal bare smides i gryden næste gang man laver suppen.

Version med hornfisk og rabarber

Version med hornfisk og rabarber

Hotpot udgave som min familie i Vung Tau serverede til mig, da jeg var nede og besøge dem.

Hotpot udgave som min familie i Vung Tau serverede til mig, da jeg var nede og besøge dem.

Tip

Opskriften laves typisk med hvid og magre fisk men laks kan også bruges. Man kan også putte rabarber i (i stedet for elefant ører)

Kilde(r)

  • Far
  • Mor
  • Dung