4-8 pers. 1 t. 45 min. 2

Vietnamesiske gulepandekager (bánh xèo)  lavet på rismel med kokos og gurkemeje samt fyld af bønnespirer, rejer, svinekød og løg.

Noter

Opskriften er nem men er tidskrævende

Vejledning

  1.  Lav pandekagedejen (se opskrift på pakke) - der kan fx. stå: tilføj 700 ml vand, jeg erstatter noget af vandet med kokosmælk.  Tilføj evt lidt olie til dejen.
  2. Bemærk den lille pose med gurkemeje der medfølger.
  3. Skær svinekødet ud i tern eller 2-3 cm strimler.
  4. Svinekøddet kan steges på forhånd for at sikre sig at det er gennemstegt
  5. Ordne rejerne  - hvis nødvendigt.
  6. Skyld salaten og stil dem på et fad eller lign.
  7.  Lav dyppesaucen
  8. Tænd for panden/panderne på mellem-høj/høj varme med lidt olie på.
  9. Det er vigtigt at panden er varm.
  10. Når panden/panderne er klar så start med løg (og lidt olie).
  11. Tilføj svinekøddet og rejerne  - sørg for de er gennnemstegt
  12. Tilføj dej til panden så den dækker et tyndt lag.
  13. Tilføj bønnespirer og put låg/folie på i et par minutter 
  14. Pandekagen er færdig når dejen ikke længere er flydene
  15. Klap pandekagen så den er foldet halvt over og stil den over på et fad.
  16. Gentag indtil der ikke er mere dej.

Tip

Ønsker man en vegetarisk udgave man man lave fyld med svampe og brug en sojadyppesauce.