6 - 8 personer 45 min. 35 min. 2

Lette vietnamesiske rispapirsruller med dyppesauce lavet på fiskesauce samt fars hjemmelavede Maggi sauce. Rullerne behøver ikke at indeholde det nævnte her og kan også bruges når man har rester af (grillet) kød, ris(nudler) og grønt. De bliver både betegnet som friske forårsuller, rispapirsruller og sommerruller på dansk. I Vietnam er de ofte serveret med en sauce af hoisin sauce og jordnødder. 

Noter

I Vietnam plejer man at lave en peanutsauce, men det har far og mor ikke gjort og så bruger de også kinåkål og grønlandske rejer i stedet for iceberg og tigerrejer. Jeg plejer faktisk at undlade rejer helt.

Vejledning

goi cuon greens

  1.  Start med at koge vand i en gryde og læg kødet i gryden i ca 35 min. (afhængigt af størrelse)
  2. Når kødet er færdig tages det ud og skæres ud i ca. tommelfingerstørrelse. Kødet skæres først langs sværindelingen og dernæst på det korte led.
  3. Kog (og pil) rejerne hvis de ikke er allerede er kogte og stilles i en skål.
  4. Risnudler koges efter anvisning, mor plejer at hælde lidt eddike i for at gøre dem ekstra hvide og tilsætte lidt madlavningsolie så de ikke klistrer.
  5. Salaten, mynte og koriander skylles og stilles på et fad eller tallerken
  6. Agurk skæres ud i ca 4-5 cm lange stænger
  7. Når nudlerne er færdig drænes i for vand i et dørslag og flyttes over i en serveringsskål eller med en tallerken under dørslaget, så den ikke drypper.

Rullerne kan samles løbende mens man spiser, eller kan man starte med at samle alle rullerne og spise det til sidst. Husk at dække rullerne til med film eller lign. så de ikke bliver tørre. 

Rullerne kan klistre og gå i stykker når man prøver at skille dem ad. Køber man det I Vietnam bliver hver enkelt rulle pakket i film for at undgå udtørring. 

pork sliced

Dyppesauce

Saucen som vi altid har fået den. Find opskriften her: Dyppesauce.

Fars sauce

Det blevet en fast del af den måde jeg laver ruller på. Se opskrift: Fars Maggi sauce.

Nedenfor er et billede af saucerne lagt sammen i en skål. Start med at hælde dyppesaucen i en skål og dernæst placer en klat af Maggi saucen. 

dipping sauce and dads sauce in bowl

Guide til at samle en rulle

Dyp et stykke rispapir i vand

Dyp et stykke rispapir i vand

Put risnudler, agurk og salat på

Put risnudler, agurk og salat på

Mynte og koriander

Mynte og koriander

Grisekød (og rejer)

Grisekød (og rejer)

Rul

Rul

Færdigrullet

Færdigrullet

Close-up af resultat

Close-up af resultat

Tip

Hvis man er rigtig doven og ikke gider at lave saucerne, kan man sagtens bare dyppe rullerne i Maggie.

Kilde(r)

  • Far
  • Mor