2-4 pers. 45 min. 2 t. 2

Grisekød i karamelsauce med kogte æg og serveres med ris til der før i tiden var en ret der kun blev serveret til nytår men er almindeligt at spise til hverdag nu.

Noter

I Vietnam laver man ofte denne ret med kokosvand, da den er naturlig sød samt nemt og billigt at anskaffe sig.

Vejledning

  1. Skær kødet ud og stil til side i en skål
  2. Fint hak hvidløg og bland med fiskesauce, hvidløgspulver, løgpulver, hvid peber og palmesukker indtil sukkeret er opløst. Hvis du bruger palmesukker der er stort så prøv at få dem i mindre stykker så de bliver opløst hurtigere. Hæl marinaden over kødet og bland godt sammen. Stil til side i ca. 30 min - 1 time.
  3. Hæld olie i en gryde og steg kødet.
  4. Tilføj vand, fiskesauce, soya sauce/Maggi, kandis og lad det koge op. Når den koger så sæt ned den til at simre i 1,5 - 2 timer og husk at røre i gryden engang i mellem.
  5. Skær løg(ene) ud i grove tern
  6. Lav karamelsaucen, hvis den ikke er lavet. 
  7. Tilføj løg, karamel sauce og chili.
  8. 20 - 30 min før servering skal ris og æg koges (for sig). Æggene koges til de er blødkogte, når de er klar skal de pilles og lægges i gryden. Grunden til at man koger blødkogte æg er for at undgå at de bliver overkogte i gryden. Det er selvfølgelig også helt fint at koge æggene på sædvanligvis og lægge dem i gryden og evt vent med at smide dem i for tidligt så de ikke bliver alt for overkogte
  9. Skær agurk og tomat.
Kød med marinade.

Kød med marinade.

Steg kødet og sørg for at det har fået farve.

Steg kødet og sørg for at det har fået farve.

Løg og chili lægges i.

Løg og chili lægges i.

Æg ca. 10 - 15 min. før servering så de kan få lidt farve.

Æg ca. 10 - 15 min. før servering så de kan få lidt farve.

Tip

Man kan godt bruge cola med sukker hvis man ikke vil lave karamelsaucen.