Ingefær kan bruges frisk eller som en tørret krydderi i form af ingefærpulver men der vil altid være en forskel i smagen når man bruger frisk eller tørret ingefær i sin madlavning. Smagen kan virke brændende og skarp, så brug kun lidt af gangen så retten ikke bliver overdynget med smagen af ingefær. I dag bliver ingefær anvendt til marinader, saucer, dresssinger, i juicer og også populært som ingefærshots.
Når den købes skal den være fast i formen og ikke rynket eller er den for gammel og forhandles hos mange supermarkeder, asiatiske butikker og grønthandlere.
Jeg plejer at dele ingefæren op i mindre stykker og fryse den ned og tage op efter behov da jeg oftest kun bruger den til supper. Det kan være en fordel at fjerne skrællet før nedfrysning så man ikke skal fjerne det ved optøning. Husk at som alt andet der fryses ned så mister den smag med tiden, så evt. køb ingefær ved behøv og kun lidt af gangen afhængigt af hvor hyppigt du bruger det.