Zingiber officinale Brasilien, Brunei, Kina, COUNTRY_CAMBODIA, Østtimor, Indien, Indonesien, Kenya, Laos, Malaysia, Myanmar, Nigeria, Fillippinerne, Singapore, Thailand, Vietnam

Rodstok (rhizom), der består af en række knolde, indtil 20 cm lange. Tværsnit ca. 3 cm. Udvendig beigefarvet eller lysebrune, indvendig lys, svagt gullig og noget trådet. 

ginger closeup

Ingefær kan bruges frisk eller som en tørret krydderi i form af ingefærpulver men der vil altid være en forskel i smagen når man bruger frisk eller tørret ingefær i sin madlavning. Smagen kan virke brændende og skarp, så brug kun lidt af gangen så retten ikke bliver overdynget med smagen af ingefær. I dag bliver ingefær anvendt til marinader, saucer, dresssinger, i juicer og også populært som ingefærshots.

Når den købes skal den være fast i formen og ikke rynket eller er den for gammel og forhandles hos mange supermarkeder, asiatiske butikker og grønthandlere.

Jeg plejer at dele ingefæren op i mindre stykker og  fryse den ned og tage op efter behov da jeg oftest kun bruger den til supper. Det kan være en fordel at fjerne skrællet før nedfrysning så man ikke skal fjerne det ved optøning. Husk at som alt andet der fryses ned så mister den smag med tiden, så evt. køb ingefær ved behøv og kun lidt af gangen afhængigt af hvor hyppigt du bruger det. 

En af de nemmeste måder at skrælle ingefær på er at bruge en ske. Jeg linker til en video hvor Jamie Oliver viser hvordan :)

En af de nemmeste måder at skrælle ingefær på er at bruge en ske. Jeg linker til en video hvor Jamie Oliver viser hvordan :)

Færdigskrællet gul ingefær med kontrast til den brune skræl.

Færdigskrællet gul ingefær med kontrast til den brune skræl.

En af de måder man kan bruge ingefær på er som finhakket ingefær.

En af de måder man kan bruge ingefær på er som finhakket ingefær.