Vejledning
- Start med at koge vand i en gryde og læg kødet i gryden i ca 35 min. (afhængigt af størrelse)
- Når kødet er færdig tages det ud og skæres ud i ca. tommelfingerstørrelse. Kødet skæres først langs sværindelingen og dernæst på det korte led.
- Kog (og pil) rejerne hvis de ikke er allerede er kogte og stilles i en skål.
- Risnudler koges efter anvisning, mor plejer at hælde lidt eddike i for at gøre dem ekstra hvide og tilsætte lidt madlavningsolie så de ikke klistrer.
- Salaten, mynte og koriander skylles og stilles på et fad eller tallerken
- Agurk skæres ud i ca 4-5 cm lange stænger
- Når nudlerne er færdig drænes i for vand i et dørslag og flyttes over i en serveringsskål eller med en tallerken under dørslaget, så den ikke drypper.
Rullerne kan samles løbende mens man spiser, eller kan man starte med at samle alle rullerne og spise det til sidst. Husk at dække rullerne til med film eller lign. så de ikke bliver tørre.
Rullerne kan klistre og gå i stykker når man prøver at skille dem ad. Køber man det I Vietnam bliver hver enkelt rulle pakket i film for at undgå udtørring.
Dyppesauce
Saucen som vi altid har fået den. Find opskriften her: Dyppesauce.
Fars sauce
Det blevet en fast del af den måde jeg laver ruller på. Se opskrift: Fars Maggi sauce.
Nedenfor er et billede af saucerne lagt sammen i en skål. Start med at hælde dyppesaucen i en skål og dernæst placer en klat af Maggi saucen.