Vejledning
Rejechips og peanuts kan med fordel laves i forvejen eller mens hvidkål og gulerødder ligger i sylten.
sylte
- Skær løget ud i fine skiver med et mandolinjern og stil til side i en skål med koldt vand.
- Skræl gulerødderne (og skær dem i halve på det lange led)
- Skær dem ud i tynde skiver med mandolinjernet på det lange led.
- Skær gulerødderne i fine strimler (julienne) og stil til side i en røreskål.
- Brug mandolinjernet til at skære hvidkålen i tynde strimler og læg dem i skålen sammen med gulerødderne.
- I en ny skål, bland eddike med sukker indtil sukkeret er opløst.
- Hæld sylte blandingen op i skålen med gulerods- og hvidkålsblandingen. Hæld vandet op, bland det godt sammen og stil til side.
salat
Det er også muligt at bruge spidskål i stedet for hvidkål.
- Kog vand i en gryde, når vandet koger så tilføj kyllingen og en smule salt. Koges indtil kyllingen er færdig, i ca. 20 min.
- Tomaterne skæres i tynde skiver og stilles til side.
- Når kyllingen er færdig, skal den køle af og pilles til strimler.
- Skyl den vietnamesiske koriander og brug en salatslynge til at komme af med overskydende vand
- Skær korianderen groft og stil til side.
- Dræn sylten fra gulerods- og hvidkålsblandingen. Brug hænderne til at klemme overskydende væske. Et viskestykke kan også bruges.
- Hæld vandet fra løgene og brug evt. salatslyngen.
- Tag en stor skål og bland alle ingredienserne til salaten. Gulerødder, hvidkål, kylling, løg, tomater og vietnamesisk koriander. Gem lidt koriander til pynt sammen med jordnødder.
ristede peanuts
Se opskrift på: ristede jordnødder
sauce
- Finhak hvidløg og chili til saucen.
- Bland sukker med fiskesaucen indtil sukkeret er opløst.
- Tilsæt limesaften, derefter hvidløg og chili. Stil til side.
Rejechips
Se opskrift på: rejechips.