Små takkede grønne blade med en speciel smag. Bruges altid rå i salater og som drys på supper. Fås i mange supermarkeder og hos asiatiske købmænd og kan fås med og uden rødder.

Danmark, Vietnam, Asien, Afrika, Europa

Mynten bliver anvendt både til drikkelse og i madlavningen. Den gør retten eller drikken mere frisk som i en smoothie, mojito eller blot vand tilsat lidt mynte. Der er forskellige typer af mynte og pebermynte er meget populær i tandpasta og bli ...

Asien, Afrika, Nordamerika, Sydamerika, Europa, Australien

Bruges i forbindelse med forskellige vietnamesiske salater af typen "gỏi" og også rigtig god til grill kylling. Det er også disse blade der spises til "hột vịt lộn" 

Der findes forskellige typer af kandis, den mest velkendte i Danmark er nok kandispinde mest velkendt til brug i te, kaffe og Irish Coffee.

"Lette, sprøde kiks lavet af fint stødte rejer, tapiokamel og æggehvider, der presses sammen og tørres. Når dejen steges i varm olie, hæver den og bliver til lette, sprøde kiks der smelter i munden og efterlader en mild rejesmag. De er mege ...

Asien

Som navnet antyder er de lavet på ris og købes som en tørvare. Risnudler minder lidt om lange strimler af pasta som f.eks. spaghetti og capellini.

Bún tươi Vietnam, Asien
Bánh tráng gỏi cuốn Vietnam

Asparges kan fås hvide eller grønne. De hvide asparges bliver dyrket under jorden og er sværere at dyrke end de grønne som vokser over jorden.

Asparagus officinalis

Gulerødder er en rodfrugt.

Daucus carota subsp. sativus

Iceberg er meget populært i salater, da den har en meget mild smag og er sprød. Den er god som en del af fyldet i wraps, durum, friske forårsruller/sommerruller og de store salatblade i sig selv kan bruges som spiselig "tallerken".